Palvelut

Annosjakelu

Lääkkeiden annosjakelussa asiakkaamme lääkkeet jaetaan valmiiksi päiväannoksiksi. Annospusseihin pakatut lääkkeet on helpompi muistaa etenkin silloin, kun käytössä on monia eri lääkkeitä. Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan kokonaislääkitys tarkistetaan yhdessä lääkärin kanssa. Näin huomataan, jos eri aikoina eri oireisiin määrätyt lääkkeet eivät ole keskenään yhteensopivia tai jos jokin lääke voidaan tarpeettomana poistaa asiakkaan lääkityksestä kokonaan. Annosjakelu parantaa lääkehoidon onnistumista, vähentää lääkehävikkiä ja voi säästää rahaa.

Lääkkeiden turvallinen käyttö

Apteekillamme on käytössä monia lääkeneuvonnan tukena käytettäviä tietokantoja. Yksi niistä on yhteisvaikutusohjelma, jolla asiakkaan lääkitystä voidaan tarkastella kokonaisuutena ja huomioida mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset. Keskittämällä lääkeostoksesi Saarenkylän apteekkiin, voimme varmistaa lääkityksesi turvallisuuden. Kysy meiltä neuvoa myös silloin, kun hankit reseptivapaita tuotteita ja olet raskaana, imetät tai sinulla on muita pitkäaikaisia sairauksia.

Yhdyshenkilöt: astma, diabetes ja sydän

Apteekissamme työskentelee astmaan, diabetekseen ja sydänsairauksiin erikoistuneet henkilöt, joilta saat ajantasaista tietoa sairauksien hoidoista ja lääkityksistä. He opastavat tarvittaessa myös annostelulaitteiden käytössä.

Lääkevalmistus

Apteekissa valmistamme lääkärin määräyksellä esimerkiksi voiteita, kapseleita ja liuoksia. Valmistukseen on hyvä varata 1-2 arkipäivää, joten lääketilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Lääkejätteiden vastaanotto

Käyttämättä jääneet, vanhentuneet tai pilaantuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Älä hävitä lääkkeitä tai elohopeakuumemittareita talousjätteen seassa, sillä ne vaativat erityisen käsittelyn ongelmajätelaitoksella. Voit tuoda käytöstä poistetut lääkkeesi apteekkiin, jolloin me toimitamme ne edelleen tuhottavaksi.

Lajittele lääkejätteet näin

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät tarrat.
  • Laita lääkkeet alkuperäispakkauksissaan läpinäkyvään muovipussiin ja tuo ne apteekkiin.
  • Erota muusta lääkejätteestä elohopeakuumemittarit ja jodia sisältävät lääkkeet, kuten esimerkiksi Betadine®-valmisteet tai Jodix® -tabletit.
  • Palauta käytetyt lääkeneulat ja –ruiskut hyvin suljetussa ja kestävässä astiassa (esim. muovisessa pullossa tai purkissa), ei koskaan muovipussissa. Apteekkihenkilökunta ei tyhjennä hävitettäväksi tuotavia ruisku- ja neula-astioita, vaan asiakkaan palauttamat astiat laitetaan sellaisenaan eteenpäin.